Drankverkoop tijdens festivals

drank

IK BETAAL DE VOLGENDE RONDE, OKE?

Tijdens het festivalseizoen barst het los van de evenementen in Nederland. Veel organisaties verdienen hier ook enorm veel geld aan door de extra consumptie van drank.

Tijdens de hete zomer zullen meer mensen dorst krijgen bij een festival dus zullen ze meer gaan consumeren. Verkoop van dranken kan op verschillende manieren gedaan worden.

Sommige festivals besluiten dat er betaald kan worden door middel van contant geld of met pinpas. Andere festivals besluiten te gaan werken met een muntensysteem.

Je betaald voor een aantal munten en die kan je inwisselen voor bepaalde dranken, sommige kosten meer munten dan de ander, dat hangt af van wat je wilt drinken.

Het is belangrijk zodra je een evenement wilt organiseren, dat je let op welke wetten er zijn en aan welke regels jij je moet houden. De overheid controleert of deze regels opgevolgd worden en zodra dat niet het geval is, is de kans groot dat je een boete krijgt vanwege het overtreden van de wet.

Tegenwoordig mag er geen alcoholische dranken verkocht worden aan mensen onder de 18 jaar. Hierdoor moet je een keuze maken. Het evenement 18+ maken of er voor kiezen om bandjes uit te delen waarop 18+ staat en strenge controle doen.

Zodra er namelijk alcohol wordt verkocht aan een minderjarig persoon, zal er een flinke boete tegenover staan waar je niet op zit te wachten. Let daarom goed op wat wel en niet mag als je een feest of festival wilt organiseren.

Over de auteur