Het organiseren van een jubileum

Ik heb laatst voor het 25-jarig jubileum van mijn ouders een heel leuk feestje georganiseerd. Daar komt veel bij kijken, maar het was de moeite absoluut waard. Het aller belangrijkste wat je moet onthouden is dat je op tijd moet beginnen met de planning van de bijzonder dag. Een harde les die ik heb moeten leren. Voor een jubileum moet je namelijk flink de archieven in duiken voor oude foto’s en speciale herinneringen. Als ik eerlijk moet zijn, ontbrak het mij aan ervaring om een goed jubileum feest te organiseren.

delegeren

Zoek ook de juiste mensen die je kunnen helpen. Er zijn altijd mensen in de familie die ergens verstand van hebben, een netwerk hebben en je graag helpen. Maak daar gebruik van. Met de creatievelingen kun je brainstormen over de invulling van de dag.

Locatie

Mocht je het feest niet thuis willen houden maar in een zaal, kies dan op tijd een geschikte ruimte (op een goede locatie) uit waar het feest gehouden kan worden. Houdt daarbij rekening met de hoeveelheid mensen de komen en wat de locatie je kan bieden. Zit er bijvoorbeeld een bar en een keuken in en is er een dansvloer. Denk daar goed over na, want dat zal de sfeer van het feestje beïnvloeden.

Speech

Een speech hoort bij een jubileum en die mag echt wel emotioneel zijn, grote kans dat er hier en daar ook traantje gelaten zal worden. Alleen maak de speech niet te lang en te zwaar. Houdt het luchtig, kort en bondig. Als een speech te lang duurt wordt het een beetje een statische boel.

Cadeau

Veel cadeautjes zijn eigenlijk afgezaagd en cliché. Je geeft het omdat het moet, maar stiekem weet je dat de ontvanger er niks aan heeft. Dat vind ik jammer, want ik houd ervan mooie cadeautjes te geven. Ik heb er eens over nagedacht wat ik cadeau zou kunnen doen voor mijn vader en moeders jubileum. Dat was natuurlijk niet makkelijk. Maar een geschenkdoos met een fashion cadeaubon was ideaal voor mijn ouwe lui. Ze houden ervan om samen tijd te spenderen en mijn moeder houdt van shoppen. De geschenkdoos bestaat dan ook uit een fashion tegoedbon met een mogelijkheid om te lunchen of dineren voor een hele dag. Het perfecte cadeau! 

Over de auteur

artiest

Artiesten

HUUR EEN ARTIEST IN VOOR JOUW FEEST Als je een feest organiseert, wil je natuurlijk dat een goede sfeer hangt en dat iedereen die er ...