Leuke feestjes? Vergeet geen feestlocatie te regelen!


Leuke feestjes? Vergeet geen feestlocatie te regelen! 

Of het gaat om een verjaardag of een familiefeestje, we willen eigenlijk allemaal wel een uitnodiging ontvangen. Het drukken van een leuke uitnodiging is niet genoeg, je moet er toch even zelf op uit. Het gaat er bij leuke feestjes niet alleen om de juiste mensen bij elkaar te brengen, je moet ook een locatie hebben. En het boeken van de juiste feestlocatie is niet altijd even makkelijk.

Een paar vragen die je moet stellen

Voor je afspraken maakt of rekeningen betaald moet je voor jezelf eerst duidelijke stellen wat je nodig hebt. De feestlocatie moet groot genoeg zijn, en zeker niet te groot. Het aantal mogelijke activiteiten is natuurlijk beperkt, misschien mini-golf of een fietstocht met een tandem, maar zeker niet beide. Vraag dus eerst wat je wilt gaan doen op je feestje.

Binnen of buiten

Het ligt natuurlijk aan de tijd van het jaar welke feestlocatie ja gaat kiezen. Een fietstocht of mini-golf in de winter is geen goed idee. De activiteiten voor winterfeestjes zullen zich vooral binnen afspelen. Dan komt een café of een bar in de schijnwerpers, of zelfs een hotel, met biljart of pool als klasse voorbeeld. Daar moet je feest publiek natuurlijk wel voor te vinden zijn. Dus een zaal of een bar, of een hotel? Ga ruim van tevoren op zoek naar de juiste locatie voor leuke feestjes. Een goede locatie is druk bezet en het wordt moeilijker met een wenslijstje aan te komen als de organisatie weinig tijd heeft om een en ander in elkaar te zetten.

Laat de organisatie aan een ander over

Als je een feestje organiseert, en alles zelf in de hand wilt houden ga je het erg druk krijgen. Het vreemde is dat de beste organisatie nooit een perfect resultaat oplevert, er gaat altijd wel iets verkeerd, op het laatste moment. Als je zelf een beetje wilt genieten van je eigen feestje, organiseer het dan niet zelf, laat professionals dat van je overnemen. Het kost je misschien een beetje meer geld, maar je weet zeker dat de organisatie in goede handen is. Natuurlijk kan er nog steeds iets fout gaan, maar je hoeft er niet zelf achteraan te gaan.

Over de auteur

Hoe organiseer je een modeshow?

Net een nieuwe kledinglijn gelanceerd? Dan is het tijd voor een modeshow! Hierbij wat tips voor het organiseren van de perfecte modeshow. Waar je moet ...