FEESTEN IN NEDERLAND

We hebben verschillende soorten feesten voor verschillende gelegenheden. Naast je verjaardag van jezelf, familie of vrienden zijn er natuurlijk ook nationale en internationale feestdagen, bruiloften en evenementen. In dit artikel kom je hier meer over te weten.

Nationale en internationale feestdagen

Naast onze tradities zoals konings of koninginnendag en sinterklaas, vieren wij in Nederland ook kerst en tegenwoordig ook halloween. Omdat Nederland een multicultureel land is zijn er nu tegenwoordig ook bepaalde feestdagen zoals het suikerfeest, holi phagwa of soekot (loofhuttenfeest).

Bruiloften

Ook bruiloften kunnen in Nederland erg verschillend gevierd worden vanwege de verschillende culturen die in ons land zijn gevestigd. Er zijn verschillende factoren die voor een bepaalde cultuur erg belangrijk zijn.

Bij een Indonesische bruiloft wordt bijvoorbeeld iedereen uitgenodigt die een verbintenis heeft met de bruid of bruidegom.

Een Marokkaanse bruiloft duurt 2 dagen. Op de eerste dag is de familie van de bruid en bruidegom gescheiden en pas op de tweede dag komen zij bij elkaar.

Evenementen

Naast dat er misschien een feestdag is, is er natuurlijk altijd wel reden voor een feest! In Nederland zijn wij daar erg goed in. In de zomer organiseren veel organisaties bepaalde festivals waar het hele land op afkomt.

Zodra de zomer weer begonnen is, wordt dat vaak onder jongeren aangekondigd als: ”Het festivalseizoen is weer begonnen!”.

Voor elk genre is er wel een festival, dit varieert van HipHop tot aan Metal. Hou je van feesten? Dan zit je in Nederland goed!