HORECA

Net als hotels en cafés valt restaurants ook onder horeca. Een restaurant is een gelegenheid waar mensen kunnen eten en drinken tegen betaling. Maar hoe zijn restaurants ontstaan? En wat voor verschillende restaurants kan je vinden in Nederland? Hier lees je meer over in dit artikel.

Geschiedenis van restaurants

Restaurants zijn ontstaan aan het einde van de 18e eeuw in Parijs. Hiervoor waren er natuurlijk al wat eetgelegenheden, maar dat moet je bijvoorbeeld denken aan een herberg. Hier namen mensen genoegen met hetgene wat er was en dat is in de tegenwoordige tijd wel enorm veranderd.

Veel mensen willen meer luxe en betere leefomstandigheden en daar is op ingespeeld. Hierdoor zijn niet alleen hotels en cafés maar ook restaurants zoals ze tegenwoordig zijn.

Verschillende restaurants in Nederland

Er zijn een hoop verschillende culturen naar Nederland gekomen omdat wij een multicultureel land zijn. Hierdoor zijn er verschillende restaurants tot leven gekomen van verschillende landen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan: Chinese, Italiaanse, Spaanse, Griekse en Turkse restaurants.